Events

Open luchtmachtdagen´2016

  • 11 juni 2016

10 en 11 juni 2016 was het weer zover: de open luchtmachtdagen van de Koninklijke Luchtmacht ditmaal in Leeuwarden.

Ben iets later in de ochtend vertrokken richting Leeuwarden dan de planning was, dit kwam vanwege slechte nachtrust van de kinderen en de line-up qua shows. De line-up werd pas bekend gemaakt op de dag zelf en de eerste 2 uurtjes waren in mijn ogen niet spectaculair genoeg om om half 7 al in de auto te zitten.

F-16

De open luchtmachtdagen worden altijd erg druk bezocht. Ook dit jaar waren er meer dan 150.000 bezoekers die op de shows en alle andere bezienswaardigheden afkwamen. De open luchtmachtdagen is in het leven geroepen om jonge mensen kennis te laten maken met de beroepen die de luchtmacht biedt en hieruit natuurlijk een hoop mensen enthousiast maakt om bij de luchtmacht aan het werk te gaan.

Het meest indrukwekkende wat ik die dag heb gezien is denk ik wel de F-35, oftewel de John Strike Fighter. Hier is natuurlijk al genoeg over gepraat en nu was die eindelijk in Nederland te bewonderen, en werd er ook nog eens een mooie show weggegeven aan het publiek. Wat een geluid zit erin, en wat een bakbeest vergeleken met de ‘oude’ F-16(foto hierboven). Qua sensoren om doelwitten te bepalen is deze ook vele malen verbeterd t.o.v de F-16.

Gallery: